Exposició “Els Cucs: una vida underground”

Aquest divendres 28 d’octubre a partir de les 19:00 hores s’inaugura amb motiu del IV Aplec Modernista Vallesà, l’exposició “Els Cucs: una vida underground”, a cura del Marc Argenter i musicalment ambientada per Pilé 45 (Granollers). Es podrà visitar a La Mirada Art de Butxaca fins el proper 3 de novembre.

De tots els conjunts moderns que van allotjar-se a Concèntric, Els Cucs en són els més soterrats. De fet, fins no fa gaire eren totalment desconeguts per les persones apassionades i il·lustrades en la música de l’època. Afortunadament, la troballa de dues còpies del seu magnífic EP va obrir la capsa dels trons i va fer encetar la recerca de la resta de material que trobareu exposat.

Encara es desconeix qui n’eren els integrants. Tan sols podem afirmar, pel que n’hem sentit a les cançons i pel que ens indiquen les imatges, que el formaven bateria, baix, guitarra solista, guitarra rítmica (que alternava amb l’orgue) i un cantant solista i harmònica, tocada pel propi vocalista. Com era habitual a l’època, al disc s’hi exposa un petit ventall d’influències, des d’una versió d’en Serrat fins a clàssics internacionals, com el “Money” i “Les Cactus” d’en Dutronc, i un nou intent de provocar un ball de moda. Tal i com van fer Els 4 Gats amb el “Clar i cat” i Les Diaminoes amb “La Brava”, Els Cucs proposaven el “Sóc un cuc”. No sabem del cert si va triomfar, però en qualsevol cas no sembla un títol gaire atractiu.

El músic i col·leccionista Marc Argenter ha pogut rescatar un bon feix de material que mostra els rastres de la curta vida d’aquest conjunt ja mític. Va ser entre els 1965 i 1966 que es va gestar l’obra del grup i en aquests deu marcs hi ha els elements bàsics que ho demostren.

Gaudiu-ne i crideu ben fort “Sóc un cuc!”

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: