Exposició Amalgama, Dibuixos d’en Ricard Efa

EL PRÒXIM DIVENDRES DIA 16 DE DESEMBRE A PARTIR DE LES 19H INAUGUREM LA EXPO AMALGAMA, DIBUIXOS DE RICARD EFA. SI VOLEU CONÈIXE’L  SOTA AQUESTES LINIES ELL MATEIX ES PRESENTA!

Sóc el Ricard , vaig neixer fa 35 anys i he dibuixat tota la vida. D’un temps ençà signo els dibuixos com a Efa, que és més llarg que F, de Fernández . El meu cognom.Dic que he dibuixat tota la vida, potser no del tot cert, com a mínim desde que en tinc consciència. Vaig començar a dibuixar de petit com tots els nens petits, simplement que després no ho vaig deixar de fer, fins al punt en què ja no sé fer pràcticament res més.El plaer que comporta dibuixar, tancat en un mateix, estirat a terra, fruïnt dels retoladors de colors i els plastidecors, i els dacs i els alpinos de caixa petita amb gasela impresa, posant la banda sonora al atac al castell per part d’un drac, a l’avió que s’envola més enllà dels núvols -brrrrm! crac! pinyau pinyau! – lluny dels prejudicis que envolten el món dels grans em va permetre sentir-me a la vida com un peixet a l’aigua. Entendre el món a través de l’acte de dibuixar, observar i després dibuixar.Amb els anys em demanava més a mi mateix; un nas ha de semblar un nas, les mans tenen cinc dits cadascúna, no sóm de color taronja, ni rosa, ni de color carn. Amb els anys vaig acabar dedicant-me al dibuix, una carrera de fons, una marató d’aprenentatge que no s’acaba mai si un no vol. Amb els anys el plaer es torna feina, la feina són entregues, són contractes i són moltes arribades justes a final de més . Són molts matins de no voler fer res i tocar fer-ho.

Feina és el món dels grans.

Ara recupero el dibuix per plaer, cap altre objectiu. Sense horaris, ni factures, sense fites, ni mínims de qualitat. El dibuix per plaer, com un nen petit però intoxicat pel món dels adults.

Desembre del 2011.

Obra editada:

-Les Icariades ( 3 volums, guió de T. Térmens, ed. Paquet 2001-2003)

-Rodriguez  ( 2 volums, guió propi, ed. Paquet  2002-2005)

-L’âme du vin ( volum autoconclúsiu, guió propi, ed. Paquet 2004, Premi al millor còmic de caràcter novel.lesc Ville de  Moulins 2005)

-Kia Ora ( 3 volums, guió d’O. Jouvray i V. Ollaginer, ed. Vents d’Ouest  2007-2009, Premi especial del Jurat Ville de Lyon 2007, premi BD de L’Aube/ Tibet 2007)

-Alter-Ego ( 2 volums publicats -” Noah”, “Darius”-, serie en curs, guió de D. Lapière i P.P. Renders, ed. Dupuis 2011)-Yerzhan (1 volum publicat, serie en curs, guió de R. Hautière, ed Delcourt 2011)

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.


Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: