Un futur ple de Robótikos

Robótikos d'en Joanjo Vendrell. Foto d'AlmudenaPhotos.

El reciclatge de materials per a crear objectes artístics és un tema que sempre m’ha semblat molt interessant. Fa uns quatre anys vaig descobrir el Mercat del Drap Art, ja que uns amics meus hi feien un petit espectacle musical (a partir de pedals i joguines modificades electrònicament per a fer sorollets i loops sonors… el que s’en diu circuit-bending i ells es diuen Autonoise http://autonoise.wordpress.com/). Doncs a partir d’aquest festival vaig veure un munt de gent que es dedicava a reciclar objectes i a recuperar-los creativament i artísticament. Us posaria mil i un exemples com culleres/braçalets, bidons/tamborets, vinils/bolso… bé que no t’ho acabes! En aquesta última edició el Drap Art comptava amb un membre sabadellenc, en Joanjo Vendrell,  amb una muntanya de robots, robots amb cossos que et recorden a una coctelera, caps que et recorden a televisors…

Creació d'en Guillem Celada. Vas a la pelu o a llegir un llibre?. Foto AlmudenaPhoto

Aquí a Sabadell, des que hem obert hem descobert molta gent que es dedica a fer el mateix i amb molt bon gust! Primer vam conèixer al Guillem Celada, que ens va omplir la botiga de làmpares, una nevera recuperada del passat, una taula preciosa de llum… Després vam conèixer a l’Almudena Conesa, que utilitza portes restaurades com a suport per a emmarcar les seves fotografies, i a partir d’ella vam conèixer a LikenEstudio, un equip de gent amb moltes bones idees ( però es mereixen “post” a part!). Més tard vam contactar amb el ja anomenat anteriorment Joanjo  Vendrell i els seus robótikos!

A la Mirada Art de Butxaca tenim un bon grapat de Robótikos i us recomanem que passeu a veure’ls! Si us animeu a comprar-los, descobrireu que us endueu una obra amb identitat pròpia, perquè a més a més cada un d’ells té el seu DNI de robot, amb el seu corresponent número, noms i cognoms! I aprofiteu perquè d’aquí quatre dies aquests nois de la nostra ciutat vendran en grans galeries i  no els tindreu tant a l’abast!

Us adjunto el text que acompanya la seva web (la del Joanjo) i em despedeixo dient-vos que abans de tirar qualsevol cosa a les deixalles, la mireu i penseu “s’en podria fer alguna cosa?” “Pot tenir algun altre ús? ” ” Puc fer-ne art?”

“En un mundo avanzado, los robots son parte de nuestra sociedad. Nos ayudan a producir, a cocinar, a limpiar, a avanzar hacia el futuro. Pero existen desechos que nos recuerdan la futilidad de los avances tecnológicos. Basura, detritos y excrementos altamente tecnificados que, por suerte,Joanjo Vendrell, el primer Robótiko, ha podido restaurar para volver a insuflar “vida” a sus nuevos robots, sus Robótikos. De todos los tamaños, de todos los materiales y para todos los gustos, su colección de Robótikos ve la luz cual nido de aves fénix, recogidos del inframundo de la existencia actual, frenética y llena de gadgets, unos útiles, otros no.”

Post escrit per Helena amb “h”

Robotikós d'en Joanjo Vendrell.Fotos d'Almudenaphotos

Robotikos de Joanjo Vendrell. Foto d'AlmudenaPhotos

Anuncis
1 comment
  1. lorena ferreyra said:

    buenisimo chicos !!! estan barbaros . exitosss muchos !!!!! besos desde argentina , rocio y lorena .

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: